Имплантология

Импланти Алфа-био (Alpha-Bio)

В продължение на повече от 25 години Alpha Bio Tec е лидер в разработването, производството и маркетинга на импланти, протетични елементи, биоматериали и разнообразие от стоматологичен хирургичен инстриментариум. Alpha Bio Tec вярва в процеса на улесняване на имплантологията, като в същото време произвежда най-високо качество продукти за световния пазар и предоставя на клиентите си възможно най-доброто обслужване.

Системите импланти Alpha-Bio Tec предлагат идеално решение за удовлетворяване на всички нужди както на имплантолозите, така и на пациентите. Подходящи за всички видове кост, предлагащи голямо разнообразие от дължини и диаметри, имплантите Alpha-Bio Tec позволяват на стоматолозите да осигурят най-доброто лечение посредством възможност за прилагане на голямо разнообразие от хирургически процедури – от просто поставяне на имплант до комплексни процедури в сложни ситуации.

Прочетете повече тук:

Защо имплант?

За много хора, загубата на зъби води до непривлекателна усмивка или неудобство от носенето на снемаеми протези. Често пъти са възможни дори болки или затруднения по време на хранене. Конвенционалната стоматология може да осигури заместване на загубените зъби, посредством мостове или снемаеми частични или тотални протези. Въпреки това, всеки един от тези методи си има своите недостатъци.

Възстановяването с мостове изисква изпиляване на естествените зъби, за да може да осигурят здрава опора на заместваните зъби.

Частичните и тоталните протези, могат (и често пъти са) значително подвижни по време на хранене и говор, причинявайки по този начин рани и говорни смущения. Друг проблем, който се среща след загуба на зъби е атрофията на алвеоларния гребен. Това е ‘свиване’ на онзи участък от костта на челюстите, където са се намирали корените на загубените зъби. Атрофията настъпва неминуемо след загубата на зъби и води до засягане функцията на челюстите, а в тежки случаи и до силни козметични промени по лицето.

Поради значителния напредък на медицината и в частност – стоматологията, зъбните имплантати предлагат решение на повечето от изброените проблеми.Имплантите представляват титанови вътрекостни винтове, които се поставят в костта. Служат за предаване на натоварването по време на дъвчене в участъци, където естествените зъби са загубени. С тяхна помощ се избягва носенето на така омразните за повечето пациенти подвижни протези.Имплантът е най-удачният вариант за възстановяване на липсващ зъб, тъй като е специално създаден да поеме изцяло функцията на зъба. Той всъщност наподобява корена на зъба, както по форма, така и по функция,  защото предава дъвкателното налягане към костта /както корена на зъба/.

„Дали няма да го отхвърли организма?”

Имплантите се изработват от титан, който в годините се е доказал като най-добрия материал за имплантиране в костта – не предизвиква реакция на отхвърляне и добре се интегрира в костта. В последните няколко години се появиха и импланти от циркониев оксид, но с оглед на краткото им използване все още няма достатъчно данни от изследвания. Отхвърлянето на импланта може да се дължи, както на грешки при процедурата на поставяне, така и на грешки при следоперативните грижи и по-нататъшната поддръжка на хигиената около него.

„Когато липсват повече зъби може ли да се въстановят с импланти?”

Когато липсва повече от един зъб е нужно да се поставят повече импланти – според последните изследвания всеки липсващ корен трябва да бъде възстановен от един имплант т.е. ако липсва многокоренов зъб на негово място се поставят поне два импланта. Ако липсват всички зъби от една челюст може да се възстановят чрез поставяне на 10-14 импланта и поставяне на мост или корони върху тях. Също така е възможно да се поставят няколко импланта, които да стабилизират поставената подвижна протеза.„Болезнена ли е процедурата?”

Категорично не! Поставянето на кореновата част на имланта се извършва под местна упойка, а останалите части се поставят над тъканите. В общия

случай процедурата е толкова травматична, колкото и ваденето на един зъб и след нея не се очакват болки, подуване или други усложнения. Разбира се всеки човек е различен и затова са възможни различни реакции.„Във всички случаи ли може да се постави имплант?”

Почти, както за всяко лечение има и противопоказания – най-вече при наличие на някои общи заболявания, но най-вече при липса на достатъчно кост, в която да се поставят имплантите. В повечето случаи могат да се направят допълнителни процедури за увеличаване на костта.„Как да остане имплантът за цял живот?”

Разковничето е в редовната поддръжка /както и при една кола/ – добрата ежедневна хигиена около импланта и редовните посещения при зъболекар на всеки 4 месеца.ПОСТ-ОПЕРАТИВЕН РЕЖИМ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ С ИМПЛАНТАТИ

Може да се храните 2 часа след операцията.

 До края на деня, след операцията абсолютно се забранява пушенето.

 До 48 часа след операцията изплакването с каквито и да било разтвори или отвари се извършва само след консултация с лекуващия стоматолог.

 Забранява се изсмукването от раната, както и всякакви опити за “почистване” с клечки, четки и т.н. Ежедневната грижа за зъбите започва 24 часа след операцията, без да се включва ранения участък.

 През следващите 48 часа след операцията е важно да се спазва стриктна лична хигиена по време на хранене – със старателно измити ръце и прибори.

 Забранява се консумацията на горещи храни и напитки в първите 48 часа след операцията. Последните могат да се консумират с температура не по-висока от телесната.

 Забранява се на пациента в първите 48 часа след операцията извършването на физически упражнения и действия, свързани със значително физическо натоварване.

 Ако лекуващият стоматолог е изписал антибиотик, той се започва в деня на операцията, по указана схема. При лечение с повечето антибиотици се забранява употребата на алкохол.

 При наличие на следоперативни болки, може да се консултирате с лекуващия стоматолог за назначаване на обезболяващи (напр. Aulin, Nimesil или др.) при нужда.

 При наличие на повишена телесна температура 24 часа след операцията, незабавно се свържете с вашия стоматолог, за консулация и уточнение на лечението.

 След операцията, Вашият стоматолог може да препоръча  налагане на хладни компреси с лед, с оглед избягване на евентуален пост-оперативен оток.

 След операцията, конците следва да се отстранят в 7-10 дневен срок (в зависимост от преценката на лекуващия).

Прочетете повече тук: Импланти Алфа-био (Alpha-Bio)

Нашите доволни клиенти

Client Image
Client Image