Клинични случаи

 

Възстановяване на тотално обеззъбени челюсти с импланти Alpha Bio и система надстройки Multi Unit

Пациент на 50 години с пародонтоза  III- та степен. Зъбите не могат да бъдат възстановени и след обстоен преглед и разговор с пациента беше пристъпено към радикални мерки по възстановяване в максимално близко до естественото съзъбие.

klinichen-sluchai-nov-2019-04 (още…)

Пациентка с металокерамичен мост

Пациент с ортодонтска аномалия, но категорично отказваща да се подложи на ортодонтско лечение. Изработен беше предварителен моделаж на бъдещия вид на зъбите. След одобрение от страна на пациента пристъпихме към работа. Планът на лечение изискваше един зъб да бъде екстрахиран ( изваден ). Останалите зъби бяха препарирани ( изпилени ) за металокерамични корони. Докато изчаквахме екстракционната рана да заздравее, пациентът беше с временна пластмасова конструкция, пресъздаваща формата и големината на бъдещите постоянни металокерамични зъби

klinichen-sluchai-29-predi-1

klinichen-sluchai-29-sled

 

 

 

 

 

 

 

 

Екип:  д-р Ганева, лаборатория Реалдент

Металокерамични корони и мостове

Пациентка, млада красива майка, на която и предстоят изключително много поводи за широки усмивки, гледайки израстването на своето малко съкровище. Но тази така широка усмивка не присъства нито в ежедневието, нито на специални поводи, винаги е скрита зад нежна ръка.

klinichen-sluchai-28-predi

(още…)

Фасети и корони от чиста керамика Press + Ceram

Фасети и корони от чиста керамика Press + Ceram

Пациент на 38 години идва поради силни болки в зъб. След обстоен преглед се взе решението в първото посещение да се отстрани болката, а в следващите да се предприемат мерки към възстановяването на естетиката и  функцията на съзъбието. (още…)

Певица с множество проблеми в горна челюст

Певица с множество проблеми в горна челюст

Пациентка, певица по професия, посети „ Дентална клиника – Д-р Ботев” за преглед и консултация поради естетични и функционални недостатъци. След направена панорамна рентгенография с последващ  подробен естетичен, функционален и зъботехнически анализ /с оглед нейната професия, поради притеснения от невъзможност за изпълнение на професионалните си задължения/ се изготви план на лечение.

Първоначалната ситуация в горна челюст бе следната:

Множество фотополимерни пломби и кариеси в областта на предните зъби. В областта на дъвкателните зъби отново фотополимерни пломби с наличие на неправилни контакти между зъбите.

Планът на лечение се изготви съгласно нейните предпочитания за визия и съответно възможностите за изпълнението му. Фронталните /предните/  и дъвкателните /задните/ зъби бяха препарирани /изпилени/ за фасети, корони, полукорони и вставки от чиста керамика. Бяха изработени и пинлеи /щифтове/ от цирконий, след направата на ендодонтски лечения /коренови лечения/ на някои от зъбите, където бе необходимо.

Крайният резултат бе успешно постигнат. Пациентката получи желаната от нея усмивка:

pacient-dec-2016

Екип: д-р Панайотова и лаборатория Егодент

Пълно възстановяване на дъвкателни зъби на горна и долна челюст

Пълно възстановяване на дъвкателни зъби на горна и долна челюст

Пациентка на видима възраст около  60 г. дойде при нас за пълна рехабилитация /възстановяване/ на дъвкателния апарат и функции. Дъвкателните зъби на горна и долна челюст бяха изгубени /извадени/ отдавна, поради неуспешни ендодонтски /коренови / лечения по нейна информация. Съответно протезното поле беше атрофирало /със загуба на кост/, но все още с възможност за поставяне на имплантати на мястото на липсващите зъби. (още…)

Циркониево-керамични конструкции

Циркониево-керамични конструкции

Пациентката е с множество кариеси, клиновидни дефекти в областта на шийките на зъбите, лека ротация на втори горен зъб, както и възпалени кървящи венци, чувствителност на зъбите при употреба на сладко, кисело и студено. (още…)

Лечение на обострен гранулом

Лечение на обострен гранулом

Пациентът е потърсил помощ с болка, оток и висока температура.

Направена беше секторна рентгенова снимка, която показа, че има възпалителен процес в областта на долу шести ляво зъб, под стара метал-керамична корона. На снимката се вижда, че кореновите канали не са обработени екзактно в следствие, на което се е образувал гранулом, който се е обострил. (още…)

Ортодонтско лечение на струпване в горна и долна челюст, и последващо протетично лечение

Ортодонтско лечение на струпване в горна и долна челюст, и последващо протетично лечение

Пациент на 24 години със струпване в горна и долна челюст.

Пациентът посети „Дентална клиника – Д-р Ботев” за преглед и консултация. След направени ортопантомография (панорамна снимка) и телерентгенография и подробен анализ се изготви план на лечение -  първо ще бъде  проведено  ортодонтско лечение с последващо протетично лечение.

(още…)

Дефект тип “дегбис”

Дефект тип “дегбис”

Пациентка с естетичен дефект във фронталната област – дефект тип “дегбис” (централните резци разположени палатинално, а страничните резци – вестибуларно). (още…)