Полезно

Ултразвукова четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean

Ултразвукова четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean

philips-promo
Революция в грижата за здравето на устната кухина

По-бели, по-здрави зъби за цял живот

Най-добрата избелваща електрическа четка за зъби Philips Sonicare

  • 5 режима
  • 2 глави за четка
  • Зареждаща чаша
  • USB зарядно устройство за пътуване

philips-diamond-clean

(още…)

Развалените зъби разболяват цялото тяло

Развалените зъби разболяват цялото тяло

Знаете ли, че зъбният кариес е най-често срещаното заболяване на планетата?

А знаете ли, че увредените и липсващи зъби  влияят върху цялото ви тяло?

Питате се как? Ето и най-тривиалните връзки между оралните и общите заболявания.

Първа страда храносмилателната система. Когато имаме болки в зъбите или разрушени и липсващи зъби логично не можем да сдъвчем храната до необходимата за обработка в стомаха консистенция  и я гълтаме на по-едри парчета. Стомахът е мускул пригоден да размесва храната така, че да бъде обляна качествено от стомашните сокове, но не е способен да я раздроби. Така храната може да бъде подложена по-дълго на действието на стомашните киселини и така да се предизвика разраняване на стомашната лигавица и да се предизвика гастрит или язва. Въпреки престоя си в стомаха храната продължава по пътя на по-едри късове и може да предизвика неправилна перисталтика, коремни болки, запек. Появяват се симптоми подобни на синдрома дразнимото  черво.

Хроничният гастрит и зъбните проблеми също имат неразривна връзка. Хроничният гастрит засяга около 50 % от хората над 50 години и почти 100% от хората над  70 години. Логично свързваме напредването на възрастта със загубата на зъби. Връзката гастрит – развалени зъби разконспирирана!

Лошото храносмилане поради не добре обработената храна в устната кухина може да доведе също до стомашни киселини и рефлукс. Докато стомашните киселини можем да потушим с един ранитидин, то връщането на стомашно съдържимо в устната кухина дразни всички лигавици по пътя си и ерозира зъбния емайл. Наранената лигавица става податлива на инфекции.Често може да се появят възпаления  на сливиците и суха дразнеща кашлица.

Бруксизмът  е още една зъбна болест която може да наруши ежедневния ни ритъм. Бруксизмът освен, че води до изтриване и чувствителност на зъбите често ни поднася и нежелано главоболие. Болестта представлява скърцане със зъби най-често по време на сън. Но и в по-напрегнатите ситуации от ежедневието може да се прояви. Често поради силното стискане нощем пациентите се будят със схванати дъвкателни мускули и главоболие.

Ондонтогенният синузит представлява възпаление на горно-челюстния синус от зъбен произход. Понякога корените на задните горни зъби са с непосредствена близост до синуса или дори са в самия синус. При тези случаи ако настъпи инфекция в кореновата система на зъба (разрушени зъби, пулпити, периодонтити, стари коренови лечения) възникват условия за навлизане на бактериална маса в  синуса и последва възпаление.Най-често се обхваща синусната лигавица и по-рядко костните структури.

Едно от по-редките усложнения свързано с наличността на бактерии в устната кухина засяга пациентите които имат  изкуствени стави, сърдечни клапи, байпаси и стентове на различни органи и други протези в телата си. Когато лигавицата в устната кухина е възпалена тя е лесно ранима и често кърви. По този начин бактериални емболи могат да се откъснат и да се попаднат чрез кръвния ток върху тези изкуствени тела, да се задържат върху тях и да предизвикат локално  възпаление (на пример ако попаднат бактерии върху сърдечна клапа може да се предизвика ендокардит).

medicine

Редовната профилактика е най-доброто оръжие срещу всички тези, и още много други, здравословни проблеми. Не я пренебрегвайте и не позволявайте на зъбите да разболеят тялото ви. Обадете ни се да уговорите посещение още сега.

Импланти NEO – THE NEXT SENSATION от Alpha-Bio

Импланти NEO – THE NEXT SENSATION от Alpha-Bio

by Alpha-Bio Tec.


Alpha-Bio Tec, има удоволствието да представи следващата сензация при стоматологичните решения-имплантната система NeO.

NeO е следващото поколение на оригиналния спирален имплант на компанията. Новият имплант е резултат от над 28 изследвания и клинично доказано ноу-хау и разработката му се базира върху ценностите на компанията-високо качество, иновация, най-доброто съотношение качество-цена и леснота на използване.

NeO е цялостно завършен авангарден имплант, който лесно се поставя и води остеотомията при всички типове кост като сьщевременно запазва костта. NeO  превръща дори и най-сложните клинични случаи в прости, като в същото време осигурява надеждност и дългосрочни естетични резултати.

NeO  е балансиран до съвършенство благодарение на най-сьвременния  дизаин (в процес на патентоване), който сьчетава иновативни елементи за намаляване на налягането вьрху костта и елементи, подобряващи пьрвичната стабилност.

NeO е имплант с изключителна мощ, но все пак забележително деликатен по отношение на костта.

Опитайте NeO,за да се убедите сами, че е брилянтен имплант!

Интелигентни имплантологични решения

НОВО: Дермални филъри Ellansé

НОВО: Дермални филъри Ellansé

За Ellansé ™

Ellansé ™ е уникален дермален филър за красиви и естествено изглеждащи резултати, които могат да бъдат трайни в продължение на 4 години, което премахва необходимостта от чести повторения. Това е първата дермална серия филъри с уникалната функция “Регулираща Дълготрайност “, така че можете да изберете колко дълго бихте искали резултатите да продължат. (още…)

Импланти Алфа-био (Alpha-Bio)

Импланти Алфа-био (Alpha-Bio)

В продължение на повече от 25 години Alpha Bio Tec е лидер в разработването, производството и маркетинга на импланти, протетични елементи, биоматериали и разнообразие от стоматологичен хирургичен инстриментариум. Alpha Bio Tec вярва в процеса на улесняване на имплантологията, като в същото време произвежда най-високо качество продукти за световния пазар и предоставя на клиентите си възможно най-доброто обслужване. (още…)

Лазерна стоматология. Дентално лечение с лазер.

Лазерна стоматология. Дентално лечение с лазер.

Стоматологично лечение с лазер

Все по-често в съвременната стоматология, ендодонтия, пародонтология, хирургия, ортодонтия, имплантология се използват лазери, които заменят традиционните методи на работа със скалпел, електрохирургични и други инструменти, а също така медикаментозните методи за лечение на инфекции, вследствие на високата клинична ефективност и лекотата при използването. (още…)

Страх ме е от зъболекаря!

Страх ме е от зъболекаря!

Един от всеки 4 души толкова се страхува от посещението при зъболекар, че го отлага докато проблемът или болката станат нетърпими. Но има начини този страх да бъде преодолян.

Съвети за преодоляване на страха

Страхът от зъболекаря означава различни неща за различните хора. При някои е страхът, че може да боли; при други само кабинетът, звукът или мирисът връщат лоши спомени от детството; при трети е всичко накуп. (още…)

Кървят ви венците? Причини и начини за лечение

Кървят ви венците? Причини и начини за лечение

Кървенето на венците най-често се проявява при миене на зъбите или при използване на конец за зъби. Появата на кървене в никакъв случай не трябва да се пренебрегва, защото с времето проблемите само ще се задълбочават, а и винаги съществува вероятност това да е симптом за сериозен проблем в устната кухина или целия организъм.

Освен кървенето могат да се появяват и:
- Лош дъх
- Ярко червен или червено-лилав вид на венците
- Ранички в устата
- Изместване на венците
- Подуване на венците (още…)

Професионално избелване на зъби с BEYOND™

Професионално избелване на зъби с BEYOND™

Избелването на зъбите е една от най-ефикасните и икономични процедури за възстановяване и разкрасяване на усмивката ви.

Избелването на зъбите може:

  • Да премахне оцветяването на зъбите от кафе, чай, вино
  • Да премахне наслагванията от цигарите
  • Да коригира пожълтяването на зъбите, появяващо се с възрастта (още…)