Естетична Стоматология

beautiful_smileЕстетични възстановявания с използването на CAD/CAM технология.

Тя осигурява 100% прецизно 3D компютърно сканиране и изработка на изцяло керамични фасети, лети пломби, кепета, коронки, частични коронки, мостове.При нас е възможно цялостно лечение само с 2 посещения в клиниката.Времето за лечение може да трае само 1 – 2 часа.Изцяло керамичните дентални възстановявания са по-добри от металокерамиката, естетични, изключително здрави и с дълготрайността на златото.

estetic

Те са биосъвместими и не оцветяват венеца в сиво-черно, изглеждат абсолютно като истинския зъб.

Предимствата за Вас:

 • - само с 2 посещения в Дентална клиника “Д-р Ботев”
 • - избягва се излишно изпиляване на зъба
 • - денталното възстановяване приляга перфектно
 • - работим само от керамика, без съдържание на метал

Денталните реставрации са:

 • - с перфектен външен вид
 • - с дълготрайността на златото
 • - с неповторимо съотношение цена/качествo

Работим с богата гама керамични материали – тяхната здравина и несравнима естетика отговарят на нуждите и изискванията на всеки пациент!

Дентална клиника “Д-р Ботев” – Изборът е Ваш – Естествено красиви зъби!Клиника “Д-р Ботев” работи със Зъботехническа лаборатория ФИАДЕНТА.

whitening_02 Избелване на зъбите — За да блесне усмивката ви!

Избелването на зъбите може:

 • Да премахне оцветяването на зъбите от кафе, чай, вино
 • Да премахне наслагванията от цигарите
 • Да коригира пожълтяването на зъбите, появяващо се с възрастта

Професионално избелване на зъби в дентална клиника или домашно избелване – какво да предпочетете?

В търговската мрежа се продават продукти за домашна употреба, обещаващи по-бели зъби, но трябва да знаете, че извършеното от дентален лекар професионално избелване си остава най-сигурния и ефективен метод за възстановяване белотата и красотата на усмивката ви.

Доверете се на клиника “Д-р Ботев” за избелване на зъбите, защото процедурата ще бъде извършена професионално, така че да се избегне раздразване/ нараняване на венеца и рискът за предизвикване на чувствителност на зъбите ще е минимален.

Избелването на зъбите е една от най-ефикасните и икономични процедури за възстановяване и разкрасяване на усмивката ви.

И още – всички дентални прегледи и консултации са БЕЗПЛАТНИ!Заповядайте! Ще ви накараме да се усмихвате! 

За консултации и записване на час за преглед, тел.: 052 63 47 55, 0896 753 752.

ФАСЕТИ – Вашата нова, брилянтна Холивудска усмивка!

Неправилното разположение, формата и оцветяването на зъбите може да се коригира с фасети. Зъбите Ви ще изглеждат блестящо бели и никога няма да потъмнеят!

Ако искате да разкрасите усмивката си, поставянето на фасети във фронта е най-доброто решение.

Какво представляват фасетите?
Фасетите са тънки, изработени за конкретния пациент “плочки”, които покриват предните зъби. Те се изработват от високотехнологични керамични материали, които изглеждат изцяло като естествения емайл на зъбите. В резултат вие имате мечтаната нова, естествена, сияйна усмивка!

Добро решение ли са за вас фасетите?
Фасетите са алтернатива на традиционните корони. Те покриват неестетичните напуквания и дефекти във формата и цвета на зъба. Ако имате такива проблеми и искате да ги решите, то фасетите са добър избор за вас.

Колко дълго ще издържат фасетите?
Фасетите се изработват така, че да устоят години наред. За разлика от другите материали, фасетите няма да променят цвета си с времето.

Как се поставят фасетите?
Формата на коригирания зъб се променя внимателно, за да се осигури възможност за поставяне на фасетата. Взима се отпечатък, които се изпраща в денталната лаборатория, където с помощта на 3D (триизмерен) софтуеър се моделира новата форма на зъба. Фасетата се изработва чрез изпиляване с диамантени фрези – от керамични блокчета с прозрачност и цвят, напълно отговарящи на тези на естествените зъби. Накрая денталният лекар постава с адхезивен материал фасетата.

Предимствата на фасетите:
Изглеждат като истинските, натурални зъби Тъй като формата на фасетите се моделира индивидуално за всеки пациент, е практически невъзможно да се различи истинския зъб от фасетата.

Не се оцветяват и не потъмняват с времето
Фасетите не потъмняват от кафето, чая, тютюневия дим, защото са изработени от високотехнологичнни материали с отлични качества за полиране.

Предимствата на фасетите:

 • Минимално изпиляване на зъбна тъкан за поставяне на фасета.
 • Могат да направят дори много тъмните зъби да изглеждат по-бели.
 • Наклон на зъбите, застъпване или малки процепи могат лесно и бързо да се коригират с фасети.

Зъбни импланти

Коронки

Изработените по CAD/CAM от ДДЛ коронки прилепват до микрон на зъба и имат цвят и прозрачност като на естествения зъбен емайл.

Мостове

Предлагаме ви керамични мостове по CAD/CAM с дължина до 40 мм от изключително здрави керамични материали като Алумина и Цирконий, гарантиращи устойчивостта и дълготрайността на мостовата конструкция.

Инлей и онлей (керамични пломби)

Старите метални пломби могат да бъдат заменени с естетични керамични инлеи и онлеи. Те имат здравината на метала, дълготрайността на златото и най-важното – изглеждат абсолютно като естествения зъб.

Новите CAD/CAM технологии и компютърното сканиране и моделиране, както и съвременните материали, предоставят отлични възможности в областта естетичната и козметична стоматология.

Клиника “Д-р Ботев” е водеща в областта на естетиката в денталното лечение.