Бамбукови четки за зъби Nordics

 Бамбукови четки за зъби Nordics

Вече и в Клиника Ботев: Бамбукови четки за зъби Nordics

Nordics е първият изцяло български бранд за екологични и био-разградими бамбукови четки за зъби.

Четките Nordics представляват смесица от висококачествени материали с модерен дизайн + духа на желанието за опазването на природата.

Nordics Bamboo е с дръжка от MOSO бамбук – единственият, бързо растящ сорт, който не се яде от пандите. Като едно от най-бързо растящите растения той има изключителни регенеративни свойства и на практика не се налага изсичане на гори. Материалът минава през процес на карбонизация и термична обработка, за да се постигне водонепромукаемост на четката и да се защити от бактерии и плесени при ежедневна употреба.

В процеса на производство тя е подложена на топлинна обработка, за да се защити от микроби, а влакната на четката са от рециклиран висококачествен найлон на DuPont, който се разгражда в природата 20 пъти по-бързо от обикновените полиестерни влакна. Опаковката е от 100% рециклиран картон, изработена в България.

В четките Nordics Bamboo няма абсолютно никаква пластмаса! Дори найлоновото протекторче е от рециклиран BPA-free материал. Картоните са от рециклирани български хартии и са напълно био-разградими.

Четката е с много мек косъм, който много нежно и щадящо да почисти междузъбните пространства, без да нарушава зъбния емайл. Черните влакна са обработени с въглен Binchotan, който пък помага за нежно избелване.

Самият въглен се използва от хилядолетия за фино филтриране на водата за пиене, както и за избелване на зъбите. Той е напълно безвреден и за разлика от твърде агресивния въглероден пероксид, няма никакво негативно влияние върху зъбния емайл. Действа като абсорбира отлаганията по повърхността на зъба и предотвратява натрупването им в зъбен камък.

Влакната на четките за изтънени при краищата, за да почистват под венците, където се събира плака и остатъци от храна.

Четката може да се използва от всички членове на семейството, дори и от най-малките.

nordics-chetki-04

Препоръчваме четките да се сменят на около 2 месеца и винаги след боледуване.

Бъдете от „онези хора“ – онези, които прибират фасовете си от плажа, събират след себе си в планината, учат децата да не късат цветята и уважават света около себе си ! Дайте тон за нещо по-добро.

Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.
Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.