Циркониево-керамични конструкции

 Циркониево-керамични конструкции

Пациентката е с множество кариеси, клиновидни дефекти в областта на шийките на зъбите, лека ротация на втори горен зъб, както и възпалени кървящи венци, чувствителност на зъбите при употреба на сладко, кисело и студено.

Пациентката искаше трайно решение на естетичните и физиологични проблеми. Първоначално започнахме с почистване на зъбния камък с ултразвук и полиране с Air flow след това беше извършено третиране на венците с лазер Doktor Smile и промивки с кислородна вода, Метронидазол и физиологичен разтвор.

Беше представен план, който включваше изработване на циркониево-керамични конструкции във фронта и дъвкателните зъби на горна челюст.

 В продължение на 2 дена бяха изпилени зъбите и изработени временни зъби, които позволиха пациентката да води активен живот.Където беше необходимо зъбите бяха девитализирани. На разрушените зъби бяха изработени циркониеви изграждания (пинлеи).

Въз основа на формата и големината на временните зъби беше прокоментирана формата и големината на основните конструкции, които да съответстват на възприятията на пациента и възможностите на естетичната реконструкция на зъбите. След избелване на зъбите на долна челюст с лазер Doktor Smile беше избран цвят на цирконий – керамичната конструкция.

Преди лечението:

SONY DSC

 

След лечението:

klinichen-sluchai-septemvri-2016-sled

Екип : д-р Ганева , зъботехническа лаборатория Егодент.

Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.
Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.