Лечение на обострен гранулом

 Лечение на обострен гранулом

Пациентът е потърсил помощ с болка, оток и висока температура.

Направена беше секторна рентгенова снимка, която показа, че има възпалителен процес в областта на долу шести ляво зъб, под стара метал-керамична корона. На снимката се вижда, че кореновите канали не са обработени екзактно в следствие, на което се е образувал гранулом, който се е обострил.

granulom-2016-01

Пациентът не желаеше да екстрахираме (извадим) зъба. Беше решено да направим опит за релечение и обяснихме, че гаранция за успех има, но не е голяма.

Свалена е старата корона, кореновите канали са разпълнени с апарат за лечение на коренови канали  DentsPLY Maillefer wave-one.Обработени са с ултразвуков накрайник EMS със специални коренови пили. Направени са многократни промивки с метронидазол, кислородна вода и хипохлорид. Зъбът се затваря с паста приготвяна в нашата клиника и се наблюдава в течение на няколко седмици.

granulom-2016-02

След това са направени 10 лазерни процедури с D-R SMILE DENTAL LAZER. Цялостното лечение приключва за 2 месеца, но след 6 месеца и 1 година  се правят контролни рентгенови снимки, дотогава пациента е с временна корона и чак след окончателното изчезване на гранулома се изработва керамичната корона.

granulom-2016-03

 

Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.
Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.