Пълно възстановяване на дъвкателни зъби на горна и долна челюст

 Пълно възстановяване на дъвкателни зъби на горна и долна челюст

Пациентка на видима възраст около  60 г. дойде при нас за пълна рехабилитация /възстановяване/ на дъвкателния апарат и функции. Дъвкателните зъби на горна и долна челюст бяха изгубени /извадени/ отдавна, поради неуспешни ендодонтски /коренови / лечения по нейна информация. Съответно протезното поле беше атрофирало /със загуба на кост/, но все още с възможност за поставяне на имплантати на мястото на липсващите зъби.

След направения функционален, естетичен и зъботехнически анализ, съобразен с финансовите възможности на пациентката се стигна до финалния план на лечение: Изработка на металокерамична конструкция в блок /заедно/ на горна челюст и поставяне на имплантати  /Alpha Bio/ на мястото на липсващите зъби и металокерамична конструкция на долна челюст в комбинация с моделнолята протеза със стави.

Бяха проведени ендодонтски  /коренови/ лечения на някои от зъбите на горна челюст с последваща изработка на пинлеи /щифтове/ от метал.

Пациентката беше напълно удовлетворена от постигнатите резултати в  „ Дентална клиника Д-р Ботев” в естетичен и функционален план.

Качеството на живот беше запазено и усмивката на лицето беше върната.

Снимка след лечението:

klinichni-sluchai-noemvri-2016-sled

Екип: Д-р Панайотова и лаборатория Реалдент

Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.
Използваме бисквитки, за да осигурим качеството на уебсайта ни.